Kotieläinpiha

Eläimet, kuten niiden emäntäkin, asuvat farmilla ympäri vuoden. Tämä on meidän koti ja siksi yleisövierailut tehdään aina ohjatuissa ryhmissä, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Pihakierroksella vierailijat saavat näin enemmän tietoa eläimistä ja voivat myös saada vastauksia eläimiin liittyviin kysymyksiin.

Farmi on kesäkautena 2024 auki kesäkuun ajan vain ennakkoon sovituille ryhmille. Ryhmän voit muodostaa vaikka perheesi ja ystäviesi kanssa. Ryhmän minimikoko on kuusi maksavaa henkilöä, maksimi noin 20 henkilöä. Heinäkuussa meillä on vierailupäivät entiseen tapaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 13. Muille päiville voidaan sopia yksityistilaisuuksia tai eläinvierailuja Farmin ulkopuolella. Toukokuussa Farmille otetaan vain etukäteen sovittuja ryhmävierailuja. Huomioitavaa on se, että keleistä riippuen kaikki eläimet eivät ole vielä välttämättä nähtävillä.

Vaikka piha on pinta-alaltaan pieni, nähtävää kuitenkin riittää paljon: alueella asustaa kaikkiaan noin 150 eläintä väljissä tarhoissa, joissa niillä on lajikohtaisesti virikkeellinen ympäristö!

Kotieläinpihan asukkaat

Pihan erikoisuutena ovat vuohet ja monenlaiset linnut. Useiden kanarotujen lisäksi pihassa asustaa äänekkäitä helmikanoja, upeita riikinkukkoja ja värikkäitä undulaatteja. Hauskoja tuttavuuksia ovat myös kanit, joita pääsee vuohien tavoin syöttämään. Vuohilaumassamme on niin sanottuja lypsyvuohia, kookkaampia suomenvuohia sekä pieniä kääpiövuohia. Kevään ja kesän aikana vuohilaumaan syntyy kilejä, joita pääsee paijailemaan erikseen sovittavassa kiliterapiassa tai loppukesän kilijoogassa.

Oman taustaäänensä vierailulle antavat suomenpystykorvat ja voi olla, että täällä pääsee näkemään myös muutaman kissan.

pihan säännöt

Kotieläinpiha on eläinten ja myös täällä asuvien ihmisten koti. Jotta kaikilla olisi mukavaa, toimi näiden ohjeiden mukaisesti:

Pihassa kuljetaan rauhallisesti, etteivät eläimet pelästy. Pihassa EI SAA huutaa, juosta, roikkua aidoissa tai verkoissa tai kiivetä niiden päälle. Pihassa vapaana liikkuvien eläimien pitää antaa olla rauhassa, niitä ei saa jahdata, yrittää ottaa kiinni tai nostaa syliin.

Pihassa liikutaan vain ohjattuna ryhmänä. Lasten huoltajat ovat vastuussa siitä, että lapset pysyvät ryhmän mukana ja noudattavat ohjeita. Jos ohjeita ei noudateta, pidän oikeutenani komentaa niiden rikkojaa ikään katsomatta. Eläimiä ei saa heitellä millään esineillä tai tökkiä niitä aidan tai verkkojen raosta. Eläimet tulevat lähelle ja tutustumaan vieraisiin omaehtoisesti vain, jos ne tuntevat olonsa turvalliseksi.

Tarhojen ovia ja portteja ei saa aukoa. Pihaa ei saa roskata, eikä alueella saa tupakoida. Eläimiä saa syöttää vain erikseen osoitetuilla alueilla ja hyväksytyillä makupaloilla.

Eläimet ovat ulkona ja siksi myös vieraat liikkuvat ulkona. Vaatetus kannattaa miettiä siis sään mukaan. Sateella pihassa ei saa käyttää sateenvarjoja, koska eläimet pelästyvät niitä ja ne myös peittävät toisten vieraiden näkemistä. Suurin osa piha-alueesta on nurmikkoa, joten varsinkin märällä kelillä kumisaappaat ovat parhaimmat jalkineet. Pihasta voi tarttua kengän pohjiin myös eläinten kakkaa, joten huomioithan tämän kenkävalintoja tehdessä.